My Soul in Seoul (Jeju + Gyeongju + Busan)

……….Syukur tidak terhingga, perjalanan kami ke Kimchi Land berjalan dengan lancar selamat pergi dan kembali. Semua adalah di luar jangkaan kami. Mula2 memang nebes gila membawa 2 geng yg tidak pernah memijakkan kaki di sana. Namun atas segala persediaan dan kajian yang rapi….walaupun tidak 100% mengikut iti yang saya buat tapi ia memuaskan. Hari ini masuk hari ketiga kepulangan kami dari bumi Korea. Banyak suka dan duka juga perkara2 yg melucukan. Memang berbaloi pilihan kami untuk tidak mengambil khidmat pelancong untuk ke sana. Berbaloi pada penat lelah walau jelajah Korea kami banyak dugaannya. Namun dugaan itulah yang pastinya tidak akan kami lupa sampai bila2. Membawa diri sendiri memang banyak mengajar tentang cara hidup di negara orang.

Memang banyak benda yang tidak dapat dibayangkan dengan hanya melihat gambarsemata-mata. Apa yang kami lihat adalah lebih daripada keindahan yang ada dalam gambar yang selama ini hanya dikagumi dengan mata kasar. Bila sampai di bumi KOREA ia lebih dari itu…..walaupun penat letih tapi saya rasa segala stress masa di bumi sendiri sepertinya hilang bila terasa diri sebati dengan alam. Apatah lagi dengan cuaca sejuk dan segar di Jeju Island, Nami Island dan Gyeongju National Park.

Saya pasti akan mengabadikan setiap langkah dan cerita di KIMCHI LAND bersama my twins and geng karas ku Knong di laman ini. Tapi tidak pasti bila akan bermula……mood kimchi land masih menyelubungi. Tapi akan berusaha untuk mengupdatenya secepat mungkin sebelum ingatan ku hilang 1 per 1. Heee…….

Buat masa ni….masa untuk aku melayan rasa “My Soul In Seoul”

c u nx………..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s