Namdaemun Market

Selesai saja dengan Hard Rock….kami menghala ke Jamsil Station untuk ke Namdaemun (tujuan untuk last minit shopping). Tapi kali ini saya membawa geng2 ku kearah train lain pulak. Kami ambik (L2) menghala ke Konkuk Universiti Station dan berhenti di Dongdaemun History & Culture Park (transfer ke L4) menghala ke Chungmuro dan berhenti di Hoehyeon Station di mana Namdaemun Market berada.  Sampai saja di Hoehyeon Station kami mengikut signage direction untuk Namdaemun Market. Sampai saja kami di atas….cuaca sangat sejuk tapi tidak menghalang kami untuk melilau mencari benda yang berkenan di hati.

P1020599  P1020602 P1020605P1020600

Sempat membeli beberapa produk penjagaan kulit sekali lagi seperti Face Shop. Tiada benda yang  betul2 berkenan di hati…

Sebelum balik ke GH kami mencari kedai untuk mengalas perut. Saya cuba mengesyorkan untuk menapau KFC lagi, tapi huh! Minta maaflah……ahjuma2 dua orang tu macam sudah mo termuntah pandang KFC. Jadi teruskan pencarian.

P1020606
Sepanjang jalan pencarian Nampak sign ni…ada juga rupanya kedai HALAL area Namdaemun. Tapi ia tidak dimiliki oleh Korean, sebaliknya dimiliki oleh orang muslim dari Timur Tengah.
Kami sudah berputus asa untuk mencari kedai makan yang berkenan di hati. Sebelum sampai ke Subway Station tiba2 nampak kedai makan kecik dan terus masuk bila seorang ahjuma mempelawa kami masuk ke dalam. Tanpa buang masa kami oder menu kegemaran kami iaitu Bibimbab dan Pancake. Sampai saja hidangan….Ngap!…nnnn..Yakkk! Tidak sedapnya…..bibimbab kami nokogutan (kerak kering)…..kalau kerak nasi biasa ok sikit ni kerak sampai berketul2. Eeeee……tidak patut2 lah bah dihidang pada pelanggan. Tapi memandangkan KRW bukannya tebal sangat dalam poket, terpaksalah belasah sampai habis dengan kerak2nya. Daripada makan KFC dengan Instant Rice lagi kannnn….tak lalu. Hurmmmm…
Sampai GH kami mulai melayan diri masing2 untuk mengemas barang. Nampaknya……beg lipat ku terpaksa dikeluarkan. Beg si Konong nampaknya sudahpun beranak. Bila dikumpul semua beg kami…Nampak banyak dan padat pula. Merasa lah hendak mengangkat esok hari. Risau jadinya bila teringat tempat simpan luggage dalam KTX agak tinggi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s