Throwback – Hatyai Trip 30/05/2015 (2nd)

Sudah masuk muzium negeri trip ni…tapi nak juga saya abadikan dalam ruangan ini. Tahun ni tidak dapat nak balik kg tercinta (Kg. Damai, Kota Marudu, Sabah), hujung bulan May merupakan kemuncak perayaan Pesta Kaamatan di Sabah. Jadi memandangkan ada geng nak merayap di sempadan…maka merayaplah ke Hatyai dalam masa yang singkat, memandu sendiri dari KL ke Sempadan Bukit Kayu Hitam Kedah. Tak nak membebel lama-lama dalam ruangan ni. Di bawah gambar-gambar yang sempat diambil sepanjang berada di sana.

IMG_7105

Sampai Imig Sempadan Malaysia Thailand (Danok)

IMG_7118

Van untuk ke Hatyai Depan 7e Danok

IMG_7111

Sikit Gambaran Danok Thailand

IMG_7149

Guesthouse tempat menginap d Hatyai. Tidaklah Jauh sangat dari hatyai City. Boleh jalan kaki sahaja 🙂

IMG_7154

Hari pertama sudah rasmi teksi Thailand yang dipanggil Tuk2

IMG_7175

Sampai lokasi dituju-Floating Market

IMG_7177

Wat Klong Floating Market

IMG_7181

Sotong Layu terbiar hehe…

IMG_7185

Cute telur puyuh dimasak macam ni

IMG_7197

Floating Market-unik juga nampaknya

IMG_7183

Hasil seni tangan Hatyai di sini

IMG_7199

Di floating market-bila beli air di sini mereka akan masukkan dalam bekas ni. Tak mahal RM2 jak. Cute pula tu…berbagai bentuk.

IMG_7201

Heee…..lawa topi akak ni.

IMG_7207

Tomyam apa pun saya tidak pasti

IMG_7215

Tengok unik juga cara memberi makanan dan membayar… 🙂

IMG_7208

Besar2 Otak2 mereka

IMG_7216

Cup tempat Tom Yum noodle ni pun lawa. Rasa??? Ok laaa….

IMG_7220

lagi Noodle soup…panas dan berminyak heee.

IMG_7210

Persembahan Kebudayaan di tepi Floating Market…

IMG_7257

Tarian Kebudayaan

IMG_7242

Lengok tarian memukau

IMG_7248

Focus dengan persembahan

IMG_7258

Cantik perempuan ni…

IMG_7227

Hasil Paparazi-tidak tahan tengok gelanggat pasangan kembar sebelah tempat kami duduk. Nasib mak dia tidak marah masa kedapatan mengkatik budak2 tu..haha.

IMG_7226

Ok……pasangan artis yang sedang menikmati pemandangan petang yang agak suram mendung tapi panasss…

IMG_7225

Sorry aku paparaz tak bertauliah…huhu

IMG_7266

Ketam goreng…nampak agak yummy?? Mungkin…..

IMG_7277

Nyummmmm

IMG_7279

Bahagia kali kalau dapat makan udang tu….nyummmmm

IMG_7280

Meriah Hasil gorengan untuk dijual…..tidak berani nak memcuba walau sebiji kiki…

Begitulah serba sedikit pencuci mata Hatyai Trip Tahun lalu. 1st trip Nov 2014 tak larat nak masukkan. Biarlah simpan dalam kepala jerrrr…cukup sampai di sini.

Sekian… 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s