Part 4: Switzerland – Jungfraujoch-Lauterbrunnen 20/09/2017

Sambunga  dari N3 sebelumnya…..

Perjalanan turun kami dari Jungfraujoch berjlan lancar. Walau hati sayu namun sangat berpuashati dengan kejayaan menakluki Top of Europe dengan usaha sendiri without agent. Huhai…. Setiap PENAT dan LELAH yang berbayar. Seperti biasa dihidangkan dengan view memukau menjelang senja di pinggir gunung. Terasa train yang membawa kami kembali ke Lauterbrunnen Valley seperti seekor Ulat Beluncas Kecil sedang mencari makan di celah2 pinggir gunung. Begitu gah nya gunung yang kami lalui sepanjang perjalanan.

This slideshow requires JavaScript.

Selepas kami sampai di Lauterbrunnen. Singgah sebentar di CooP supermarket untuk membeli apa2 makanan yang boleh dibeli. Sebab keesokan harinya kami akan meneruskan perjalanan ke London…wow!!! Mengembara di buni Eropah sendiri2. Terasa mau high5 dengan roh ku…hahahaha😝

Masuk jak dalam Supermarket tu…emmmm pertama sekali mata tertumpu pada chocolate keluaran Swiss. Memang orang bilang (selalu baca dalam blog2) sedap sangat. Jadi mestilah tidak mau melepaskan peluang untuk beli sekeping dua haha… tapi malangnya tiada mengambil gambar pula. Tapi apa yang menarik perhatian adalah deretan rak tempat letaknya telur ayam. Hmmm…..sangat menarik hati pula telur2 di swiss ni. Cuba tengok bawah…haha

DCC73DC9-C098-4337-A834-902AD6C2CC3B

Tengok telur ayam yang colourfull. Hmmm….macam nda sanggup makan kalau beli..

Harga telur untuk kalor kuning (paling murah) pun kalau converted ke RM lebih kurang RM20 untuk 6 biji. Haaaaa….heart attack kalau beli telur sini😅😅. Jadi pandai2 la ahhh… tahan selera untuk makan telur. Nasib baik kami ada bekalan instant noodle, makanan tin dan beras yang kami top up stock dari Venice, Italy. Jimat belanja hehehe…

Selepas tu…balik hostel dan rehat sekejap. Ambik gambar sekitar hostel juga..

557F4029-1465-4DDA-A617-C56C8975D356

D luar Valley Hostel ada tempat lepak menikmati udara dan view d luar…nyaman hehe

BBAD813E-A17C-4632-A02C-E35D77F3EB74

Wish u were here…u know who u are. Nge…nge… harap nx time dia akan join tour dengan saya🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Sudah puashati berjimba di ruang lepak hostel. Saya dan my genk (cousin) Juana/uku keluar untuk meninjau sekitar hostel. Mau explore tempat yang saya menapak pada hari pertama dengan kejadian sedikit pelik tu. Hehe.. dan ikutilah gambar2 di bawah untuk melihat sedikit sebanyak gambaran di Lauterbrunnen Valley…

E33D17DF-8A3C-4FD8-AC9C-539D58A73ED6

Bergambar dengan lembu2 di swiss tapi sombongnya la haha

319232BA-DBBD-4C12-A25F-5CA0E21E4174

Ok…fengshui terbaik untuk “penghuni” di sini samaada yang masih hidup atau mati. Sangat tenang dan nyaman…

A52369D7-1BBE-4CB5-8789-45516691FCD8

Dekor di luar Valley Hostel hehe…cute

7BA9EFE7-D829-48DC-8D27-C1BD004A47FD

Sebenarnya inilah kawasan Lauterbrunnen Town… pekan dia kecik jak tapi comel,indah yang tersangattttt….hmmm rindu menghambat rasa hehe

ACFA53D3-C53B-481E-A5A9-87C1A5F793C9

Valley Hostel tepi jalan jak….senang sangat menginap di sini…

A3947D18-2E88-4C2C-B5EE-CBA82B74AB16

5F44FEA1-7846-44D3-976A-3BFBC2495FDA

My genk Cousin yg sibuk selfie dengan bunga haha

FA84ABD4-DB3D-4EAD-A5E5-46E079E72837

No wonder ada perkara pelik berlaku pada saya pd hari dan malam pertama d sini. Rupanya ada kawasan perkuburan… mungkin mreka mahu menyapa hehe… tiada perasaan takut walau sedikit pun masa di sini. Tenang sangat….

887E7FEC-1E93-4225-AA0B-06E7B4951005

7C191EC3-10E6-4BD3-9AD2-BD5E4DCAF8B0

Moment yang paling indah….lob2

9FD049C0-C011-46A2-9D64-3AC14775F895

Satu2nya church d Lauterbrunnen Valley ni….

8BB4B477-FE77-4F21-BCDC-EEF1B7FA8B9B

Bebiri mu2muk hehe

D9A4BEDD-C6C8-460C-9CEE-72C9BC2C6857

FA4A2403-B214-4E99-BBAF-16DEE88AD288

View indah dengan langit biru berawan tebal…

A7FEAC6F-6A90-4B89-8BE9-DC731CAF9BB4

View yang sangat memukau

7895017F-7431-4298-9D17-CFBB4E2794B3

Miniature kayu api tersusun rapi…. unik sungguh dekor rumah kedai mereka…

49174E27-8D14-42A1-A99E-7CA6F381389EB44AD6C6-9F9D-45AE-8669-E9CF6C1F594A

3EEBC293-3BEB-4B47-A0EE-C545984F07F5

Bunga2an yang segar bugar…

C82D143D-89AC-43C7-9C93-C171563A816C

Kedai jam Rolex Swiss…. mampu tengok jak.

Okay….sampai di sini perkongsian percutian saya ke Switerzeland untuk menakluk puncak tertinggi di Eropah iaitu Jungfraujoch. Harapan saya semoga ketemu lagi di suatu masa banti… di Lokasi lain pula di bumi Swiss.

TBC untuk trip ke UNITED KINGDOM pulak nanti… banyak lagi yang pending aduhaiii.

CONGRATULATION !!!! Proud of myself and the genkkkkk😘😘😘

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s