Mama 68th Birthday – 18/03/2018

741983E1-4019-496F-A979-CB97C76223FD

Tahun ni kita buat sambutan birthday Mama special sikit. Ada majlis sederhana untuknya. Memandangkan dia dah lebih setahun tak ke KL, itu sahaja yang kami adik beradik mampu buat untuk mengembirakannya. Memandangkan….dia dah ada kawan tinggal kat rumah, bersama adik dan cucu 2 orang. Maka jarang lah mama berjalan2, lebih suka duduk di rumah dengan cucu sambil menikmati suasana kampung di usia lanjutnya.

Persediaan majlis boleh tahan juga penggunaan tenaga dan bajet. Tapi atas kerjasama adik beradik semuanya berjalan dengan lancar.

479D9DDA-BBD0-4CED-A969-154AB5FD83C1

Theme colour – Black+Orange+White

746FE3B4-2819-48C0-B007-1748DFC21B10

5E9C78C6-EBEB-4FF2-9F78-26CADEA6E9C4

Karaoke….♥️

8D4ED9E5-6426-4D0B-84C7-ACAE13D1DDAB

Kesibukan Kakitangan Dapur….family! 😘😘

1F2BDA85-101C-4ECE-B173-7BF9710D1CC3

Youngest brother…. gigih usaha mendekor hehe

58C31B71-E098-4BA9-A91A-1297F1C66AD0

Persiapan untuk majlis…trim rumput depan rumah

FA4EC467-DE70-48E8-BD0C-D152CB85964F

Rajinnya adik bungsu ni bersihkan tempat untuk mama

37321E26-396A-4CC4-A326-94D74C688FD8

Ready untuk tetamu!

06F7C849-5C49-4585-AF8F-FCB0686F29F0

Siap ada hamper untuk cabutan bertuah. Terima kasih pada yang sponsored!

A0E82EA5-4694-4BFB-997A-713F0A09AE6A

6AC86DD3-E153-48FE-A7FF-70A5CF796CEA

Area mengambil makanan…. hmmm

86BF1A05-B071-48D6-8473-61CA3F4DD509

Time to mamam!

7AB5A617-3470-407C-BC97-49DB68BECA87

Checking apa2 yang kurang…hehe

F29326C4-8A38-44FC-9B59-135A53128EB6

Nyummm

9AE28D48-BA9E-441A-A8D3-AF84709129B0505D1084-17A0-482D-8019-B8F62A1AED712D9569B3-68CB-4893-B525-1F7F9E355C56E59D35C1-2349-4265-AF02-AE442F35BBF814736A3F-E398-4EFC-8CEE-38C53812B4205AC91EB7-D299-47E6-97E6-4489BBD1B10EF5D6F843-0898-4549-926E-5D1D8854BDC9

EDCCB5A0-7178-4ACF-AB0E-213F025A230B

My small family….♥️♥️♥️

28DAB57F-6BEA-44AE-84FA-54AA75B80EF0

Mama n the siblings (the twins n  sons)

Perkara paling memenatkan untuk setiap majlis yang kami adakan adalah bab “memasak”. Sebab the twins adalah chef yang tidak kurang hebatnya tauuu (tapi kampung2 boleh laaah…haha)

Thank God sebab tahun ni masih berkesempatan menyambut hari lahir mama yang ke 68th. Harap tahun depan akan bersama lagi… tapi mungkin bawa dia travel pula. Mama juga seorang yang sangat suka travel. Tapi memandangkan kemampuan tenaganya untuk berjalan semakin berkurangan agak sukar untuk kami membawanya bersama jika melibatkan trekking dan aktiviti yang memerlukan tenaga kuat.

Next year….harap rancangan membawanya travel ke luar negara untuk kali yang kedua tercapai. Aminn!

c u next yaaaa…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s